Onze collectie voor 2018

Geen nieuw thema voor deze bekoorlijke collectie die het levenslicht ziet sinds eind 2016, wel een hoofdstuk dat het verhaal van de collectie ‘Leaf me, don’t leaf me’ aanvult. Een elegant, geciseleerd blad geeft vorm aan een hedendaagse interpretatie van de natuur. Een impressie van een welig bladerdak, zichzelf herhalend, maar nooit monotoon. Edelstenen zoals rozenkwarts, maansteen, amethist, carneool, rookkwarts, bergkristal en kostbare parels worden omringd door zorgvuldig gerhodineerd, alsook gezwart, 18 kt rosé en geel verguld zilver.

Ieder juweel uit deze delicate collectie wordt speciaal voor u gemaakt in eigen atelier (na afspraak).

Klik op de foto's voor meer.

Leaf me, don't leaf me, blaadjes met pit

“Leaf me, don't leaf me” is een collectie die haar oorsprong vindt in een eerder ontwerp van Elke Peeters. Haar ring ‘Ringeling’ (en enkele hangers die hieruit voort vloeiden tijdens het werken aan de expo 'Ridders en co’, 2002, Galerie Zijsprong, Antwerpen), blijken ook anno 2016 een onuitputtelijke bron van inspiratie. 

Een elegant, geciseleerd blad van zilver vormt het steeds terugkerende thema in deze ontwerpen die doen denken aan een hedendaagse interpretatie van de natuur. Een rijkelijk bladerdak, eindeloos zichzelf herhalend, maar nooit monotoon. Een zuivere beeldtaal die geen nood heeft aan extra’s, maar zich onderscheidt door haar eenvoud. Veerle Dobbelaere poseert.

Ieder juweel uit deze verfijnde collectie wordt speciaal voor u gemaakt in eigen atelier (na afspraak).

Klik op de foto's voor meer.

Endless Love, trouwringen

Endless Love is een naam die Elke Peeters reserveert voor exclusieve trouwringen. Met haar bijzondere ontwerpen benadrukken geliefden hun unieke persoonlijkheid en beloven ze om zich niet in elkaar te verliezen. De keuze voor twee verschillende ringen, gemaakt uit verschillende materialen, is dan ook niet zo vreemd als ze op het eerste gezicht lijkt. Een traditionele inscriptie bevestigt hun eindeloze liefde, hoewel niet ieder bruidspaar dat nodig vindt. 'Het is aan de ringen om ons verhaal aan de buitenwereld te vertellen,' weten ze.

Ieder juweel wordt speciaal voor u ontworpen en gemaakt in eigen atelier (na afspraak).

Klik op de foto's voor meer.

ATELIER EP, objects of art and distraction

Elke Peeters is een kunstenaar van wie het werk op verschillende niveaus tegelijk ontwikkelt. Zo zijn er de expressieve juwelen die ontstaan in samenspraak met haar klanten. Gekenmerkt door kwaliteit, vakmanschap en de juiste dosis eigenzinnigheid, getuigen deze creaties van een artistieke meerwaarde die sterker wordt naarmate de opdracht meer aanleunt bij haar persoonlijke drijfveren. 

Een tweede pijler van Elke Peeters‘ werk bestaat uit hedendaagse autonome juwelen waarbij een sculpturale benadering, inhoudelijke ideeën en traditioneel materiaalgebruik hoofdzaken zijn. Voorwerpen waarbij toegepaste en vrije beeldende kunst elkaar raken, en die pas een relatie met het lichaam aangaan zodra ze een plaats vinden die hun functie bepaalt en zin geeft.

Klik op de foto's voor meer.

Cherry Blossom Girl, tere collectie met een scherpe rand

Cherry Blossom Girl is een collectie die haar inspiratie vindt in de oude Japanse prentkunst. Het vergankelijke, vluchtige karakter van kersenbloesems, water en zonsondergangen vat Elke Peeters in onvergankelijke, tijdloze materialen zoals goud, zilver en een keur aan edelstenen, parels en vintage ebbenhout. Kortom, zet je schrap voor tere schoonheid met een scherpe rand!

Ieder juweel uit deze elegante collectie wordt speciaal voor u gemaakt in het eigen atelier (na afspraak).

Klik op de foto's voor meer.

Mme Butterfly, porselein met een hart en een ziel

De ontwerpen van Mme Butterfly zijn fragiel, maar tegelijkertijd oersterk. Subtiel en gracieus. Uiterst betaalbaar, maar niet alledaags. Stuk voor stuk eisen die belangrijk zijn voor een zelfbewuste vrouw die weet wat ze wil.

Hedendaags design staat centraal in de collectie van Mme Butterfly. Ieder onderdeel is vervaardigd uit hoogwaardig porselein en wordt met veel liefde en de grootste zorg met de hand gemaakt in haar ateliers in België. Anders gezegd, Mme Butterfly’s juwelen en objecten zijn goed voor tijdloze schoonheid aan een elegante prijs. Je shopt ze hier of in één van onze verkooppunten. 

Daarnaast houdt Mme Butterfly van goede verhalen. Geen wonder, want ze is er zelf één. Wat haar zoal boeit, lees je op welove.be. Haar dagelijks gedacht volg je op Facebook.

Klik op de foto's voor meer.

Sweet Sisters, vrouwen van vlees en bloed

Het was in 2001 dat Elke Peeters voor het eerst de contouren van Sweet Sister Suzy aan het papier toevertrouwde. Met dit opmerkelijke ontwerp behaalde zij een nominatie voor de provinciale prijs voor vormgeving van het diamantjuweel en veroverde ze de harten van heel wat zelfbewuste vrouwen. Ondertussen maken Suzy en haar zussen zich klaar om de rest van de wereld te verkennen en stellen ze zich aan je voor als brandend actuele dames. Op en top sensueel, zoals alleen een vrouw van vlees en bloed kan zijn.

De Sweet Sisters zijn tussen de vier en zes centimeter groot, worden met de hand gemaakt uit massief zilver of goud en tooien zich met accenten van 18 karaats goud, robijn, carneool, parel, koraal, topaas en amethist (na afspraak). 

Klik op de foto's voor meer.

Romantic Fish, schittering in een oogopslag

Voor haar vijfde collectie haalt Elke Peeters haar inspiratie rechtstreeks uit de zee. Geen wonder dus, dat ze deze bijzondere reeks juwelen de poëtische naam Romantic Fish meegeeft. Veelheid in vorm en beweging resulteren in sieraden die aantrekken en verleiden. Af en toe tonen ze hun zilveren schittering aan wie het wil zien, om dan weer te verdwijnen in de donkerte. De Romantic Fish- collectie schept verwachtingen bij de toeschouwer dankzij een subtiele mélange van vage kleuren en materialen die de tijd weerstaan. 

Ieder juweel uit deze romantische collectie wordt speciaal voor u gemaakt in eigen atelier (na afspraak). 

Klik op de foto's voor meer.

Bagatelles, karakter in fragmenten

Bagatelles kiest het beste uit Elke Peeters' voorgaande collecties en staat de draagster toe om haar persoonlijke wensen om te zetten in een volledig nieuwe creatie. Geen kant en klaar uitgangspunt deze keer, maar losse fragmenten die verwerkt worden tot juwelen die stuk voor stuk unica zijn. Laat het deze ongewone aanpak zijn die Bagatelles uitermate karaktervol maakt. 

Ieder juweel uit deze eclectische collectie wordt speciaal voor u ontworpen en gemaakt in eigen atelier (na afspraak). Gelimiteerde editie. 

Klik op de foto's voor meer.

Les Femmes de Maurice, ragfijn mysterie

Geraffineerde juffers zijn ze, Les Femmes de Maurice. Spelen met zilver is hun liefste tijdverdrijf, portretten zien ze graag met goud omrand. Ze kiezen de edelste materialen voor halskettingen, broches, oorbellen, armbanden en ringen, en als ze zich opmaken met nuffige strikken is dat enkel met de bedoeling om te misleiden. Er hangt een ragfijne zweem van mysterie rond deze dames, een voorwendsel dat hen toelaat om gretig door het leven te gaan.

Elk juweel uit deze voorname collectie wordt speciaal voor u gemaakt in eigen atelier (na afspraak). 

Klik op de foto's voor meer.

Attaque d' Amour, eenvoud van buitenaf

Attaque d’ Amour beroert door een klare vormentaal die oneindig lijkt te bezielen. De juwelen ogen robuust en verweerd, maar tegelijk ook teer. Ze doen denken aan een fantastische verzameling ruimteschepen uit ver vervlogen tijden waarvan enkel de essentie behouden blijft. Details worden onverbiddelijk geschrapt en vervangen door edelstenen zoals amethist en rookkwarts. Gezwart zilver staat voor ingetogen elegantie. Eenvoud is het codewoord. 

Ieder juweel uit deze ingetogen collectie wordt speciaal voor u gemaakt in eigen atelier (na afspraak). 

Klik op de foto's voor meer.

La Sensuelle, over hartstocht en parels

‘Ze staat op, in de kamer rest alleen nog het beetje licht dat door de ramen naar binnen valt. Ze loopt naar hem toe, haalt de kus van goud en parelen van haar mond en legt die naast hem neer. Haar blik verklapt wat ze van hem verlangt. Zonder dat er een woord aan haar lippen ontsnapt, opent ze de verborgen deur in het vertrek en verdwijnt, terwijl ze de deur achter zich op een kier laat staan. Hij blijft nog een tijdlang zitten in dit dwaze licht, spelend met de kus die zij voor hem achterliet, zijn lichaam verteerd door het vuur in haar ogen. Tenslotte staat hij op en pakt de kus. Zonder zich om te draaien volgt hij haar in het spoor van de hartstocht.’

Elk juweel uit deze sensuele collectie wordt speciaal voor u gemaakt in eigen atelier (na afspraak).

Klik op de foto's voor meer.

Qu' Elle est Belle, schoonheid voor altijd

Zij ontleent haar persoonlijkheid niet aan de juwelen die ze draagt. Een en al kracht is ze, de Qu' elle est belle- vrouw. De som van zuivere passie die zich niet laat leiden door wat anderen haar proberen te vertellen. Eigenzinnig en vastberaden kiest deze vrouw haar eigen weg. Waar ze naartoe gaat, weet ze niet. Dat niets haar van haar pad zal doen afdwalen, des te meer.

Elk juweel uit deze sierlijke collectie wordt speciaal voor u gemaakt in eigen atelier (na afspraak).

Klik op de foto's voor meer.